Új V-tac 60×60 cm led panel

led panel2016 elejére a led panel felhasználás megnövekedett, egyre nagyobb igény van a hagyományos kazettás álmennyezetek korszerű homogén fényt adó lámpatestek beszerelésére. Irodában igen gyakran találkozhatunk a mennyezet eme fedésével. A gipszkarton mellett ez a másik széles körben elterjed kialakítás. Nagy előnye, hogy a mennyezet és az álmennyezet között bármilyen cső, vezeték elfér. A kazetták úgy vannak kialakítva, hogy 60×60 centiméteres lapok fedik el a mennyezetet, amik egy fém profilra fekszenek fel. Világítási szempontból megközelítve a dolgot, leggyakrabban ide egy süllyesztett armatúrát helyeztek el. Ezek az armatúrák 4db 60 cm-es, egyenként 18 wattos fénycsőből (+trafó 10%) álltak. Általában tükrös/rácsos kialakításban. Korábban ez volt a legkézenfekvőbb megoldás, ugyanis a kapcsolgatás minimális volt, viszont kellett egy viszonylag kis fogyasztású fényforrás. Hátrányaként megemlíthetjük az előtét trafó fogyasztását, amit sokan nem vesznek figyelembe a fénycső fogyasztásakor. Így fordulhat elő az, hogy a hagyományos 18 wattos fénycső legalább 20 wattot fogyaszt/darab. A gyakori kapcsolgatás is rövidíti az élettartamát. Tehát egy ilyen 4 csöves armatúra nagyjából 80 wattot fogyaszt. A fénycső cseréje mellett gondolni kell a trafó cseréjére is ami szintén több ezer forint kiadással jár.

Ezért is nagy ugrás a technikában a V-tac 60×60 cm led panelek megjelenése. Ezek a panelek már nagyjából 3 éve (2012 körül) léteztek, azonban az áruk illetve teljesítményük miatt mostanra terjedtek el jobban. A v-tac cég kijött egy újabb változattal, amin az UGR<19 felirat található. Ez a zavaró káprázást jelenti (UGR). Fizikai káprázás: a nézési sík felett elhelyezett lámpatestek okozta kényelmetlenség. Olyan vizuális kényelmetlenség, amely elsősorban akkor jelentkezik, ha a tárgyak majdnem közvetlenül a világító lámpatestek alatt vannak és a személy egyenesen előre néz. A lámpatest nem látszik a vizuális térben (fej fölött). Ezt a fizikai kényelmetlenség érzetet a káprázással társítják. Vagyis: kis méretű fényforrás + nagy fényerősség = nagy fénysűrűség -> káprázás. Azonban ennél az új fejlesztésű led panelnél egy nagyobb méretű fényforrást kapunk, így kisebb a fénysűrűség, kiváló UGR értéket kapunk!

Ezek a led panelek ugyanúgy a kazettás álmennyezetbe süllyeszthetők. A panelek szélei elvékonyodnak ahol már nem világít és azon fekszik fel az álmennyezet fém részein. A led panel mindössze 1,5-2cm magas, így sokkal kisebb helyet foglal el mint a hagyományos armatúra. A led panel áll egy fém testből, egy opál plexi előlapból és led chipek sokaságából. A megbízható működést egy áramgenerátor (tápegység) biztosítja, amit vezeték köt össze a led panellel. A led panel a driveren (tápegység) keresztül 230 voltot kap. Tehát nincs szükség plussz átalakítóra trafóra stb. Ez az áramgenerátor nálunk a csomag részét képezi, tehát nem kell külön megvásárolni. Minden led panelhez jár, tehát csak a helyére kell illeszteni a led panelt, bekötni a tápegységét és működik. Ez a tápegység egy laptop tápegység méretéhez hasonlítható, amelyet lehet a led panel tetején vagy mellette elhelyezni. A led panel egyöntetű homogén fényt ad, nem vibrál, felkapcsolás után azonnal teljes fényt ad le. És hogy miért éri meg jobban? A V-tac 60×60 cm-es led panelje mindössze 45 wattost fogyaszt a hagyományos armatúrához képest majdnem a felét. Szinte érzéketlen a kapcsolgatásra, nincs bemelegedési idő, azonnal teljes fénnyel világít. Ugyanazt a megvilágítási szintet hozza, 3200-3600 lumen fényáram közöttiek. 2 év teljes garanciát vállalunk rájuk. A leggyakrabban használt színhőmérséklet a 4500 Kelvin amit természetes vagy napfény fehér színnek is hívunk, de létezik meleg fehér 3000K és hideg 6000K is. Színvisszaadási index CRI>80. Szórásszög: 120°, védettség IP20. A led panel anyagának színe fehér, és nem fényerőszabályozható.

Tekintse meg választékunkat led panel aloldalunkon.

led panel led panel