LED fényforrás

A LED fényforrás működése során nem izzik és nem bocsájt ki fényt infra vagy uv tartományban, ezáltal szinte veszteség nélkül tud üzemelni, így a lehető legkisebb felvett teljesítménnyel produkál fényt.

Miért érdemes LED-es fényforrást használni?

Napjainkban az egyik legjobban fejlődő technológiai ágazata a világítástechnika, ez pedig főleg a LEDek, LEDes világítás rohamos fejlődésének köszönhető. A különböző LEDes fényforrások használata ma már szinte nélkülözhetetlen mind a háztartásokban, mind ipari, vagy közvilágítási alkalmazások során. LED fényforrások egész sora létezik: LED reflektor, LED fénycső, LED-es izzó, LED panel és még sorolhatnám. Gyakorlatilag minden létező fényforrás helyettesíthető a LEDes megfelelőjével.

Könyvnyi hosszúságban lehetne beszélni, írni ebben a témában, azonban jelen cikk célja egy átfogó kép alkotása, egy kis rálátás a LEDes fényforrások (köznyelvben elterjedt az izzó szó használata LEDek esetén, akkor is, ha működési elve ezt az elnevezést nem alapozza meg, így én is ezt a kifejezést fogom használni).

Milyen fajta LED fényforrások vannak? Milyen foglalatba való LED fényforrásokat lehet kapni? Miért érdemes LED-es fényforrást venni? Milyen előnyei vannak a normál fényforrásokkal szemben? Ezekre a kérdésekre most meg kaphatja a választ!

A jól megválasztott LED fényforrás minden tekintetben felülmúlja elődjeit. Fontos kiválasztásakor figyelembe venni a helyiség típusát, méreteit, a felhasználás célját és körülményeit.

Nem mindegy, hogy célunk egy megfelelő hangulat, vagy kiegészítő világítás elérése, vagy olvasni szeretnénk a LED fényforrás fényénél, esetleg munkát szeretnénk végezni.

LED fényforrásokkal kapcsolatos hasznos és érdekes információkat a következő oldalakon talál: