Falra szerelhető LED panelek bemutatása

Az egyre nagyobb teljesítmény mellett a korszerű technológiának köszönhetően, a panelek tényleges fogyasztása évről-évre csökken. Az egyre dinamikusabban fejlődő modern stílusirányzatokba tökéletesen beleillik az újfajta minimál designe. Akár mennyezetre, akár oldalfalra szerelve rendkívül mutatós tud lenni.

 

falra-szerelheto-led-panel.jpgFehér színű, alumíniumvázas hagyományos 230V-os hálózati áramról működtethető a hozzávaló driverrel. Burájuk homogén, opál fehér, mely egyenletes homogén fényszórást biztosít. A hagyományos lámpákhoz képest a LED fényforrás elenyésző hőt termel, ami nagyban növeli az élettartamot. Mindannyian tapasztaltuk az energiatakarékos kompakt fénycsövek előnyét energia ezáltal pénz spórolás szempontjából, azonban mikor felkapcsoltuk a lámpát, hogy gyorsan a szekrényben megkeressünk valamit, akár perceket is várhattunk míg teljes hatásfokon kezdett világítani a lámpa. Ezzel ellentétben a LED panel kapcsolás után azonnal, század másodperceken belül teljes fényerőt biztosít, ugyan olyan, vagy akár kisebb fogyasztás mellett.

 

Az LED panelek teljesítménye: 6W-tól egészen 24W-ig terjed mely 60-180 Wattos hagyományos izzó fényerejének felel meg. Ezek a panelek mind három színhőmérsékletben megtalálhatóak, tehát választhatunk meleg, természetes és hideg fehér között.

 

Falra szerelhető led panel 24WHangulatvilágításnak vagy általános fővilágításnak is alkalmas a fényforrás. Stílusából kiindulva felszerelhető a lakás bármely helyiségébe, ezen felül ajánlott irodákba, munkahelyekre gyakorlatilag bárhova.

 

Felszerelésük egyszerű, a doboz tartalmaz mindent, ami a szereléshez szükséges, csavarokat, tipli, valamint a működtetéshez szükséges elektronikát is. Bekötése sem igényel komolyabb szaktudás, bár, ha bizonytalanok vagyunk bízzuk szakemberre!

 

A hagyományos UFO és egyéb mennyezeti vagy oldalfali lámpatestek kiváltására alkalmasak. A kis méreten kívül további előnyük, hogy a sugárzott fény teljesen homogén, minden irányba egyforma erősségű, melyet a körben elhelyezett LED chipek, és a speciális kialakítású PMMA burával érnek el.

 

Mi az a PMMA (polimethyl-metacrilate)?

pmma.jpg Polimetil-metakrilát anyagból készült bura. A ~t a jó kopásállóság és mérsékelt ütésállóság jellemzi. A fénycsövek és kültéri lámpatestek gyártásánál ez a leggyakrabban használt burafajta. A poli(metil-metakrilát) (plexi) egy üvegszerű, átlátszó műanyag (polimer), amely a metakrilsav metil-észterének polimerje.

 

Tulajdonságai

  • Kiváló optikai tulajdonságokkal rendelkezik, kedvező ára miatt az egyik legkeresettebb műanyag.
  • Hőre lágyuló, könnyen megmunkálható; szilánkmentesen törik,
  • Sűrűsége 1,19 g/cm³, így a plexi sűrűsége kb. fele az üvegének, ez bizonyos alkalmazásoknál jelentős előny, ugyanakkor rugalmassága révén saját súlya alatt is képes behajlani, ami az üveg merevségével szemben bizonyos alkalmazásoknál hátrány.
  • Viszonylag alacsony felületi keménységének köszönhetően könnyen karcolódik.