Összesen: 33

  • Előző
  • 1
  • Következő

 

Mennyezeti lámpa választás

Mikor otthonunkba mennyezeti lámpát választunk, sok kritériumnak kell megfelelnie. Legfőképpen annak, hogy maximálisan kiszolgálja igényünket, valamint hogy a belső enteriőrbe teljesen jól illeszkedjen.

Ez nem tűnik olyan ördöginek, mégsem egyszerű a választás. Hiszen figyelembe kell vennünk, mennyezeti lámpa választásakor, a belmagasságot, valamint a tér nagyságát, melyet be kell világítania. Továbbá számtalan méretű és stílusú mennyezeti lámpa közül választhatunk. Először is el kell döntenünk, hogy számunkra mely lámpa típus az ideális. Választhatunk mennyezeti UFÓ lámpát, hagyományos mennyezeti lámpatestet, függeszthető mennyezeti lámpát, valamint forgatható karú lámpát. Hogy milyen stílusra esik a választásunk, meghatározhatja, hogy kültérre vagy beltérre tervezzük a világítást, mindemellett napjainkban az energiatakarékosságra is igen nagy hangsúlyt fektetünk.

Ha fontos kitétel, hogy a mennyezeti lámpánk fénye kitűnő látási viszonyokat biztosítson, akkor mindenképpen a LED mennyezeti lámpák között keresgéljünk. A LED lámpák óriási előnye, hogy kevesebb energiafogyasztással, ugyanakkora, vagy nagyobb fényt tud adni, mint a hagyományos izzók.

Amennyiben mennyezeti lámpánknak nem célja a teljes tér egyenlő megvilágítása, úgy feltétlenül forgatható karú mennyezeti lámpát preferáljuk, így könnyen meg tudjuk pontosan azokat a szoba, illetve lakás részeket világítani, melyet hangsúlyosnak ítélünk.

Ha célunk egy helyiség teljes bevilágítása, akkor előnyös választás lehet egy UFÓ mennyezeti lámpa, mely a mennyezet síkjába majdnem teljesen illeszkedő, szemet nem zavaró fényforrás lehet.

Mindemellett fontos, hogy döntés, hogy meleg- illetve hideg fehér megvilágítás a kényelmes szemünknek, amennyiben először efelől rosszul határozunk, úgy mindenképpen cseréljük ki izzónkat, ha zavarja látásunkat, mert a rosszul megválasztott színtónus szemkárosodáshoz vezethet.