A tápegység megbízhatóságának növelése

 tápegység megbízhatóságának/élettartamának növeléséhez azt javasoljuk, felhasználóinknak, hogy válasszanak 30%-kal nagyobb készüléket, mint amire szükség van. Például, ha rendszernek 70W teljesítményre van szüksége, akkor minimum 100W-os tápegységet válasszon. Ha így cselekszik, lényegesen megnöveli a rendszer élettartamát. Ezen felül szükséges szemügyre vennünk a tápegység környezetének hőmérsékletét és van e kiegészítő eszköz, ami eloszlatja a hőt. Mikor a tápegység magas hőmérsékletű környezetben működik, szükséges a tényleges hőelvezetés a kimenő oldalon, a teljesítmény csökkentése.  A tényleges értékcsökkenés görbéje, a „környezeti hő” kontra „kimenő oldali energia” megtalálhatóak a specifikációs íveinken.  

A táp kiválasztás alkalmazás alapján:

Védelmi funkciók: túlfeszültség védelem, túl hő elleni védelem, túl töltöttség elleni védelem. Alkalmazási funkciók: Speciális funkciók: PFC Power Factor áramszennyzés korrekció, csökkentés A hűtőventilátorok viszonylag rövidebb élettartamúak (tipikus MTTF, átlagosan 5 000-100 000 óra) a többi tápegységhez képest. Ennek eredményeként a ventilátorok működési módjának megváltoztatása növelheti a működési időt. A legáltalánosabb ellenőrzési rendszerek az alábbiak szerint jelennek meg: Hőmérséklet-szabályozás: ha a tápegység belső hőmérséklete meghaladja az érzékelőn előre beállított küszöbértéket, akkor a ventilátor teljes sebességgel kezd működni működik, míg, ha a belső hőmérséklet kisebb, akkor a ventilátor fél sebességgel pörög, vagy akár teljesen le is áll. Ezenkívül néhány tápegységen lévő hűtőventilátort nem lineáris vezérlési módszerrel vezérelnek, amellyel a ventilátor sebességét különböző belső hőmérsékletekkel szinkron módon lehet megváltoztatni. Terhelésszabályozás: ha a tápegység terhelése meghaladja a küszöbértéket, akkor a ventilátor teljes sebességgel fog működni, míg ha a terhelés kisebb, mint a beállított küszöb, akkor a ventilátor leáll, vagy fél sebességgel működik.

Mi a minimális terhelési igény, és hogyan lehet elolvasni a specifikációból?

Van néhány minimális terhelési követelmény a MEAN WELL tápegységein. Kérjük, először olvassa el a specifikációt, mielőtt csatlakoztatná a hálózatra a készüléket. Annak érdekében, hogy a tápegység megfelelően működjön, minden egyes kimenetre minimális terhelést szükséges kötni, különben a kimeneti feszültségszint instabil lesz. Az alábbi táblázatban látható "Áramtartomány" specifikációban: Az 1. csatorna 2A minimális terhelést igényel; A 2. csatorna 0,5A-t igényel; A 3. csatorna 0,1A-t igényel; A 4. csatorna nem igényel minimális terhelést.  

vled-tapteljesitmeny-tabla.jpg 

A MeanWellről

MeanWell Enterprises Co., Ltd. az egyik vezető kapcsoló üzemű tápegység gyártó Tajvanon. 1982-ben alapították 1994-ben az ISO-9001 tanúsítványt.  Ez a szabvány tartalmazza a minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos követelményeket. Termékeik: AC / DC kapcsoló üzemű tápegységek, DC / DC átalakítók, DC / AC inverterek és akkumulátortöltők. A "teljes minőségbiztosítás és az ügyfélelégedettség" tűzte ki a vállalat központi céljává.

"Úgy véljük, hogy iparágunk olyan, ahol a hosszú távú felhasználhatóság, a funkcionalitás és a költségkímélő megoldások mind nagy jelentőséggel bírnak, emellett a hosszú távú megbízhatóság is megkülönbözteti a Mean Well termékeket másoktól."

A MeanWell termékcsalád minden termékét a szigorú tervezési eljárások, tervellenőrzési teszt (DVT), tervminőség-teszt (DQT), komponensválasztás, kísérleti gyártás és tömeggyártás határozzák meg. A cég nemrégiben bevezetett egy új és rendkívül hatékony számítógépes irányítási rendszert is. Ez a rendszer lehetővé teszi az értékesítés, a gyártás, a beszerzés, a gyártás menedzsment, a hajózás, az ügyfélszolgálat és a minőség elemzés jobb adminisztrációját, lehetővé téve a cég számára, hogy biztosítani tudja ügyfeleinek CQTS-t vagyis: költségkímélés, minőség, szállítási idő, szolgáltatás. Ez a fajta hozzá állás, és persze a magas fokú hosszútávú megbízhatóság lehetővé tette a Mean Well számára, hogy az elmúlt években átlagosan 28% -os növekedést érjen el.

Jelenleg a Mean Well termék palettáján körülbelül 4000 sztenderd modell található, melyek széles körben használatosak az automatizálás, a kommunikáció, az egészségügyi eszközök és az irodai elektromos rendszerek területén. A 15 000 m2-es modern létesítményben és az intelligens információkezelő rendszer lehetővé teszi, hogy elegendő készlet legyen a szabványos modellek 95% -ból. A MeanWell képes 1-től akár 20 ezres darabszámban is megrendeléseket teljesíteni, az ügyfelek igényeinek teljes kielégetése érdekében. A kis, közepes és nagy mennyiségű megrendeléseket a cég egyszerre tudja kezelni, ezzel időt és költséget takarítva meg.

Előfordulhat, hogy valaki nem talál egy megfelelő modellt katalógusból. Erre az esetre hozta létre a vállalat az úgynevezett R&N csoportot, akik képesek egyedi igényeket, megrendeléseket is kielégíteni. Több, mint 20 éves tervezési és gyártási tapasztalattal rendelkeznek az áramellátás területén, teljes megoldást kínálnak minden felmerülő egyedi rendszer elkészítésre.

A kínai piac gyors és erőteljes fejlődést mutatott. Ezt felismerve 1993-ban MeanWell megalapította Guangzhou fiókirodáját és gyárát. Ez lehetővé tette számukra, hogy közelebb kerüljenek ügyfeleikhez, kielégítve a minőségi termékek iránti igényüket, alacsony költséggel és versenyképes módon. A Guangzhou iroda fenntartja a központi iroda vállalati kultúráját, elősegíti a gyors ügyintézést. A piacok megnyitásában és ápolásában szerzett tapasztalatuk lehetővé tette MeanWell számára, hogy vezető, magas színvonalú márkává váljon energiaellátási piacon.

Miért áll le a tápegység működés közben és a leállás után újra lehet indítani?

A leállás (az áram automatikus kikapcsolás) általában a tápegység kettős belső védelmi rendszere okozhatja. Általában két olyan körülmény áll fenn, amelyek az áramellátást kikapcsolják. Az első a túlterhelés-védelem (OLP) aktiválása. Ebben a helyzetben javasoljuk az OLP-pont módosítását, vagy a kimeneti teljesítmény minősítésének növelését. A másik lehetséges eset, amikor a túlmelegedés elleni védelem (OTP) kapcsol be. Ez akkor történik, amikor a belső hőmérséklet eléri az előre beállított értéket. Mindezek a feltételek lehetővé teszik az S.P.S. Lépjen be a védelmi módba és állítsa le. Ezen körülmények eltávolítása után az S.P.S. visszatér a normális szintre.