LED szalag bekötése

LED szalag bekötése

Átalakító felülrőlNézzük az egy színű LED szalag bekötésének módját a műanyag tápegységhez. Kínálatunkban kapható a képen látható DC anya termék amelynek az egyik fele tökéletesen illeszkedik a műanyag táp "apa" végéhez, míg a másik fele sorkapocs bekötésű. Itt jelölik a pozitív(+) és negatív(-) ágat. A sorkapocs felöli végére kötjük a LED szalagot. A csavart kicsavarjuk majd a felemelkedett lemez alá kerül a vezeték polaritásnak megfelelően. Általában a piros színű vezeték a pozitív és a fekete a negatív szál. Ezután a csavart visszatekerve rögzítjük. A tápegységet áram alá helyezve és a dugókat összeillesztve a LED szalagnak világítania kell.

Átalakító elölrőlAmennyiben a LED szalagon más színű vezetékek vannak, a LED szalagot kell megvizsgálnunk, azon mindig jelölik a két forrasztási pont polaritását. A fém házas tápegység bekötését egy másik leírás tartalmazza, röviden annyit, hogy az L és N jelöli a 230 Volt fázis illetve nulla vezetékét, a harmadik a földelés. A 12Volt kimenő ágat + és - jelöléssel látják el, itt szintén sorkapocs alá kell kötni a vezetékeket. A LED szalagokat minimum 5 méterenként egyszer szükséges betáplálni, a nagyobb teljesítményűeket az 5 méter mindkét végén. A LED szalag gyári öntapadós felét plusz ragasztással erősítsük meg!

Átalakító a tápegységre kötve

Beltéri egyszínű szalag forrasztása:

Forrasztás nélküli betáp kábel használata:

Ha kell, a szilikon réteget távolítsuk el és tisztítsuk meg a felületet. Ezután könnyen rámegy a betáp kábel:

Így akár forrasztás nélkül otthon is el tudjuk végezni a LED szalag táplálását. A led szalag felszerelése a hátoldalon lévő 3M fólia eltávolítása után a kívánt helyre felragasztható.