4W-os retro LED gömb izzó

Retro LED gömb izzó 4W, dimmelhető, E27, meleg fehér (VT-4399)Az E27-es foglalattal ellátott filament 4 Wattos, gömb alakú (G125) led izzó 320 lm fényáram leadására képes maximálisan. Külalakra hagyományos villanykörte formájú, amelyen a búra tiszta üveg. 300°-os sugárzási szögének köszönhetően nagy területen képes szórni a fényt.

 

Energiahatékonysága igen magas, pontosan 80 lumen/Watt, akár 30.000 órát is kibír. Jelentősen jobb a teljesítménye, mint a hagyományos szálas volfrám izzóknak. Gond nélkül kivált egy 30-40 wattos vagy egy E27-es hagyományos izzót, amivel energiát takarítunk meg. Az E27-es izzókat főleg éjjeli lámpákba, csillárokba és fali karokba használjuk.

 

Tulajdonságai közé tartozik, hogy dimmelhető. Fontos, hogy olyan dimmer kapcsolókkal működtessük, aminek a teljesítménye szabályozható.

 

Az IP20-as védettség szempontjából olyan helyre szerelhető fel, ami csepp és páramentes: tehát inkább beltérre ajánlott.

 

A búra kialakítása különleges, így sokkal egyedibb hatást kelt, mint a hagyományos forma.

Egyedivé varázsolhat egy helységet akkor is, ha foglalatba illesztve lelógatva használjuk, amit csak úgy tudunk megtenni, ha levesszük róla a búrát.

 

Chip az üvegen eljárással készül (Chip on Glass vagy COG), ez azt jelenti, hogy a hagyományos módszerekkel szemben, ahol a LED chipeket a fém felületre elfektetve szerelik, itt olyan átlátszó oszlopokra helyezik, amik egymástól elkülönülnek és foszfor bevonatot kapnak. Az üveg oszlopok csak 1,5 mm átmérővel rendelkeznek, ezért nagyon vékonyak. Elrendezésük elsőre úgy tűnik, mintha izzószálak lennének. 30 mm-es hosszúságuknak köszönhető, hogy nagy fényerővel rendelkeznek.

 

Ezzel a technológiával sikerült elérni a közel 360 fokos vetítési szöget. Az újfajta elrendezés és a búrában lévő nemesgázok tulajdonságai meggátolják a búra forrósodását, tehát megfelelően hasznosítja az áramot, amivel jelentős összegeket spórolhatunk meg.

 

A szálak gondoskodnak arról is, hogy látványra is ugyanazt nyújtsák, mint a régi gömb izzók.

 

A COG technológiának teljes mértékben olyan a fénykibocsátása, mint egy régi izzónak: kellemes, sárgás fényt kapunk eredményül. Ugyanazt érezzük, mintha hagyományos égőnk lenne. Fényhasznosítása kiváló, egészen pontosan 100 lumen/W fölött van. A CRI, azaz a fényvisszaadási indexe is 80 fölé esik, ami a LED-ek világában szintén kimagasló.

 

Viszonyítás szempontjából megemlíthető, hogy a természetes, nappali fény értéke 100.

 

Műszaki adatok:

  • Foglalat: E27
  • Teljesítmény: 4W
  • Feszültség: 220-240V
  • Világítási szög: 300°
  • Fényerő: 320 lm
  • Szín hőmérséklet: Meleg fehér 2700K
  • Méret: 125 x 165 mm
  • Led chip: Filament
  • Fényerőszabályozás: Igen
  • Fényerő megfelel: 30-40W normál izzó
  • Garancia: 2év

 

Tekintse meg termékeinket: Retro LED izzók