4 zónás távirányító és LED dimmer

4 zónás távirányító és LED dimmer

Zóna távirányító és vezérlő

Egy darab 4 zónás távirányítóhoz korlátlan számú dimmert csatlakoztathatunk, melyek csak egyszínű LED szalagot vezérelhetnek. A fényerőszabályzókat 4 külön csoportba sorolhatjuk és ezeket tudjuk külön-külön vezérelni.

A távirányító programozása:

A fényerőszabályzó feszültség alá helyezése után folyamatosan nyomva kell tartani a távirányítón a beállítani kívánt zóna I, azaz bekapcsoló gombját. Eközben a vezérelt LED szalag folyamatosan villog. Mikor a programozás befejeződött, a vezérelt LED szalag folyamatosan világítani kezd.

A távirányító kezelése:

A távirányító tetején található egy nagy (fő) ki- és bekapcsoló gomb, mely az összes zónát vezérli egyszerre, valamint az alján 4 kisebb ki- és bekapcsoló gomb, melyekkel az adott zónát tudjuk vezérelni.

A ki- és bekapcsoló gombokkal értelemszerűen ki- és bekapcsolhatjuk a kívánt zónát vagy az összes zónát egyszerre, emellett az ún. éjszakai fényt is aktiválhatjuk segítségükkel. Az éjszakai fény aktiválásához a kívánt zóna kikapcsoló (0) gombját kell 3 másodpercig folyamatosan nyomva tartani. Az éjszakai fény kikapcsolásához is a ki- és bekapcsoló gombokat kell használni. Egyszeri, gyors megnyomásukkal ki- vagy bekapcsoljuk a vezérelt zónát. Bekapcsolás esetén a korábban beállított fényerőre áll be automatikusan a vezérlő. Az éjszakai fényt teljesen kikapcsolt állapotban is aktiválhatjuk.

A távirányító közepén található kör vezérlő jobbra és fel gombjával a fényerőt növelhetjük, balra és le gombjával pedig csökkenthetjük azt.

A távirányító programozásának törlése:

A fényerőszabályzó feszültség alá helyezése után 3 másodpercen belül 5-ször gyorsan egymás után nyomni kell a távirányítón a törölni kívánt zóna I, azaz bekapcsoló gombját. Eközben a vezérelt LED szalag folyamatosan világít. Mikor a törlés befejeződött, a vezérelt LED szalag kb. 5 másodpercig villog, majd folyamatosan világítani kezd. Ekkor a távirányító segítségével már egyáltalán nem vezérelhető az adott zóna, azt csak a feszültség elvételével tudjuk kikapcsolni.

Műszaki adatok:

  • A távirányítóhoz szükséges elem: 2*AAA típusú elem
  • A távirányító hatótávolsága: kb. 30 m
  • A vezérlő terhelhetősége: 6A/csatorna (2 csatorna van egy vezérlőn, 2 db pozitív és 2 db negatív ág)
  • A vezérlő feszültség tartománya: működik 12V és 24V egyenárammal egyaránt
  • A vezérlő tápfeszültsége csatlakoztatható sorkapoccsal vagy DC csatlakozóval egyaránt.
  • A távirányító méretei: 110 mm x 53 mm x 22 mm (hosszúság x szélesség x magasság)
  • A vezérlő méretei: 85mm x 45 mm x 23 mm (hosszúság x szélesség x magasság)