LED szalag
+36-30/879-4403Facebook
Led - minden, ami energiatakarékos...

LED szalag

Termék kategóriák:

LED szalagok már nettó 315 Ft-tól!

Hideg és meleg fehér, valamint RGB LED szalag raktárról kapható. Beltéri IP20 és kültéri IP65 védettségű. Fehér alapon high lumen (emelt fényű) leddel szerelve. A legtöbb LED szalagra 2 év garanciát vállalunk! A színes LED szalagokra és a hangulatfénynek való olcsóbb hideg, meleg fehér szalagra 1 év garanciát adunk! A egyes termékek adatlapján jelöljük. A LED szalagok 5 méteres tekercsben érkeznek, mindkét végén gyári két eres vezetékkel rendelkeznek a könnyebb szerelés érdekében. Több ezer métert tartunk raktáron, azonnal megvásárolhatók vagy kiszállítással megrendelhetők.

Kivitelezőknek és otthoni felhasználóknak egyaránt ajánljuk. Az átlag hazai LED szalagoktól 20-30%-al nagyobb fényerő. Üzletünkben személyesen kipróbálható.

Tipp: LED szalag bekötés, szerelése

A képre vagy termék névre kattintva bővebb információhoz juthat.
A led szalag ár 1 méterre vonatkozik. Kivéve a színes(kék, zöld, piros, sárga) ott 5 méter az ár és a minimum rendelés. Ez a minimum rendelési mennyiség. Rendelésnél a termék alatti négyzetbe kell a darabszámot (méter) beírni majd a "Kosárba" gombbal megrendelni.

 zöld kosár: a termék raktáron van, azonnal megvásárolható vagy megrendelhető.

  piros kosár: a termék nincs raktáron.

A LED szalagok előnyei

Nem csak pénztárcáját hanem a környezetet is kímélik!

Használhatja fényforrásként

A LED szalag nem csak praktikus, hanem energiatakarékos megoldást is jelent hangulatvilágítás, vagy dekorációs világítás esetében. LED szalagok használatával úgy lehet különleges fényhatásokat elérni, hogy mellette a villanyszámla sem növekszik az egekig, emellett pedig a környezetet is óvja azzal, hogy jóval kevesebb energiát használ fel. Valamint, mivel a LED szalagok élettartama jóval meghaladja a hagyományos fényforrásokét, kevesebb hulladék is keletkezik utánuk.

Energiafelhasználásuk

A LED szalagok energiatakarékosak, így akár 80 százalékkal alacsonyabb költséggel lehet számolni a velük való világítást, mint a hagyományos izzók esetében, ennek köszönhetően a LED szalagjaink ára már az energiafelhasználás különbözetéből megtérül.

A LED szalag élettartama

A LED szalagok átlagos élettartama harminc ezer óra, így a LED világítás szinte alig szorul cserére, így praktikus olyan dekorációs világítások kivitelezésében, melyek nehezen hozzáférhetőek. Így amellett, hogy a LED szalagok beszerzése ritkán terheli a pénztárcát, a cseréjükkel sem kell sokat foglalkozni.

Felhasználhatóságuk

A LED szalagot sokoldalúságukból kifolyólag széles körben fel lehet használni rejtett világításra, dekorációs világításra, hangulatvilágításra, útvonalak, lépcsők kihangsúlyozására, legyen szó otthoni kertről, vagy egy mozi vetítőterméről.

Az igényeknek megfelelően LED szalagot lehet kül-, és beltéri világításra egyaránt használni. Mivel a kültéri LED szalagok vízállóak, ezért megfelelő szigeteléssel akár medencék és akváriumok világítása is megoldható velük.

Részletesebben a LED szalagról

A led szalagok 3528 vagy 5050 SMD leddel szereltek. A számok a led szalagon található led méretét jelölik miliméterben. Például: 3,5mm×2,8mm és 5,0mm×5,0mm. Itt érvényesül a minél nagyobb annál erősebb szabály. Az 5050 SMD leddel szerelt nagyjából háromszoros fényerővel bír. Átlagos lumen/led kihozatal: 3528 SMD 5 lumen/led, 5050 SMD 15-17 lumen/led. A led szalag 3 ledenként vágható, forrasztható. A vízállónál a forrasztáshoz el kell távolítani a forrasztás helyén a szilikon réteget. A led szalag hátulja öntapadós, egy 3m fóliát kell eltávolítani a ragasztáshoz. A felületet előtte meg kell tisztítani. A led szalag táplálásához stabil 12Volt egyenáram kell. A szükséges tápegységet úgy kapjuk meg, ha a kívánt led szalag méterenkénti fogyasztását felszorozzuk. A led szalagok fogyasztása a termék adatoknál megtalálható. Pl.: 3528 SMD szalag 60led/méter fogyasztása 4,8W méterenként. Ha Ön ebből 10 méter tszeretne, a fogyasztás 48W lesz. A tápegységeket 80-85%-ig lehet terhelni, így a szükséges tápegység a 60W-os. A led szalagoknak viszonylag jó a hőelvezető képessége, hűtést nem ígényel, azonban ha napi 5-10 óránál többet megy, meghálálja, ha aluminium profilba tesszük. Beltéren használt szilikon védett 5050 szalagoknál gyakorlatilag kötelező gondoskodni a hűtésről, ha 2-3 óránál többet világít! Erre bármilyen jó hőelvezető alkalmas. Pl.: alumínium profil. A led szalagokat 5 méterenként szükséges megtáplálni. Tehát nagyobb mennyiségű led szalag megtáplálásánál mindig vissza kell menni a vezetékkel a tápegységhez. Ha nem így teszünk, a led szalag végén nagy lesz a feszültség esés ami fényerő csökkenést és esetleg élettartam csökkenést okoz.

2835 led szalag Chip on Board technológiával

A termékek leírásában már a megjelenéskor írtuk, hogy ez a típusú led szalag fogja nyugdíjba küldeni az 5050-es led szalagot. A nagyobb világító felület, a magasabb fényáram hasznosítás és a jobb színvisszaadás(CRI) mind azt vetítik előre, hogy a jövőben ez a led szalag lesz az egyik sláger. 12Volt egyenáram szükséges a működtetéséhez, akár fővilágításnak is használható. 1 méter led szalag ~1300 lumen megegyezik a hagyományos 100 wattos izzó fényáramával. Ideális konyhapult, reklámtábla, polc vagy rejtett világításnak egyaránt.

COB(Chip on Board) technológiával készülnek. A led chip mérete megegyezik a korábbi 3528-as típussal, azonban a világító felület nagyobb. Látható a lenti összehasonlító képen. Itt már komolyabb hővel kell számolni, ezért ajánlott hűtőfelületre szerelni. pl. alu profil Ezáltal az élettartama is hosszabb. Méterenként közel 14 watt fogyasztással számoljunk, 5 métert minden esetben két oldalról tápláljunk meg!

Színhőmérséklet tekintetében a meleg fehér 2800 Kelvin, a hideg fehér 6000Kelvin. Kültéri változat egyelőre nálunk nem kapható, a gyártó tapasztalatai alapján a bevonatos led szalag élettartama rövid.

3528 smd és 2835 cob led összehasonlítása

5630 COB led szalag

Mondhatjuk, hogy a legnagyobb fényerővel rendelkező led szalag. 16W/m fogyasztás, 1600 lumen fényáram. Tulajdonságai és felhasználási módja nagyrészt megegyezik a 2835-ös led szalagéval.

A legkorábban gyártott Chip on Board led, alkalmazzák led fényforrásban és led szalagban egyaránt.

Szalag típus LED /méter Fogyasztás (W) /méter Huzamosabb üzemeltetés esetén a tápegységeket a névleges értékük körülbelül 85-90%-ig szabad kihasználni! Például:
Kialakítás: Táp:
3528 60 4,8 Ha 5 métert válárolunk 3528-as, 60 ledes szalagból, 30W-os tápegységet válasszunk mellé.
  120 9,6 A 120 ledes szalaghoz (5 méter) már 60W-os tép szükséges.
5050 60 14,4 5050-es típusú ledszalagból viszont, csak 3,5 méter tud megfelelően működni a 60W-os tápegységgel.
  30 7,2 5050-es 30 ledes szalag esetén (RGB), 3 méter szalaghoz már a 25W-os táp is elegendő a biztonságos üzemeléshez.
5630 60 16 A legnagyobb fényű szalag mellé, ha szintén 5 métert szeretnénk, a 100W-os tápegységünket ajánljuk.
2835 60 14,4 5050-es hasonló fogyasztás, 30%-al nagyobb fényerő. 8 méterhez 150W fém tápegység.